Norsk museumstidsskrift er etablert

Norsk museumstidsskrift er etablert, og arbeidet med det første nummeret er godt i gang. Det blir et Open Access tidsskrift som publiseres på Idunn: https://www.idunn.no/norsk_museumstidsskrift

 

Tidsskriftet skal favne bredden av forskning ved de norske kulturhistoriske, kunsthistoriske og naturhistoriske museene. Det skal også gi rom for museumsrelevant forskning i universitets- og høgskolesektoren innen museologi, kunsthistorie, kulturhistorie, arkeologi, antropologi, historie, konservering samt andre relevante fag.

 

Norsk museumstidsskrift publiserer fagfellevurderte vitenskapelige artikler, bokmeldinger/bokessay og utstillingskritikker.

Tidsskriftet eies av Norges museumsforbund og utgis på Universitetsforlaget. Tidsskriftet har en uavhengig redaksjon og et redaksjonsråd, som utnevnes av styret i Norges museumsforbund. Alt innhold i tidsskriftet blir åpent tilgjengelig på nett for alle (open access). Artiklene publiseres i henhold til åndsverksloven og Creative Commons-lisensen CC BY-NC 4.0.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *