Redaksjonen i Arbeiderhistorie etterlyser vitenskapelige artikler til årboka Arbeiderhistorie som vil komme ut i mars 2020. Vi ønsker velkommen bidrag om alle emner med forbindelse til norsk arbeiderhistorie.
Artiklene kan for eksempel handle om nasjonale eller internasjonale forhold, være av teoretisk, metodologisk eller empirisk art, dreie seg om enkeltpersoner eller organisasjoner, om interne problemstillinger i arbeiderbevegelsen eller ta opp forholdet mellom arbeiderbevegelsen og andre grupper i samfunnet. Vi vil understreke at redaksjonen i Arbeiderhistorie også er interessert i artikler om mer utradisjonelle emner innen feltet arbeiderhistorie – som for eksempel husarbeid, slavearbeid eller utsatte arbeidsforhold. Artikler om velferdsstaten, arbeidslivet, organisasjoner utenfor LO-systemet og industrihistorie med mer kan også være relevante. Har du en idé og er i tvil, send inn et forslag!
Arbeiderhistorie er årboka for Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, og er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. Alle vitenskapelige artikler går gjennom en anonym, ekstern fagfellevurdering, i tillegg til en intern redaksjonell vurdering. Artiklene vil bli parallelt publisert i bokform og som en fritt tilgjengelig elektronisk publikasjon på Universitetsforlagets tidsskriftsportal Idunn. Arbeiderhistorie krever ingen forfatterbetaling for Open Access-publisering.
Forslag til artikler skal være på maksimalt 200 ord og sendes til redaksjonen på post@arbark.no innen 15. februar 2019. Redaksjonen vil gå gjennom forslagene og gi tilbakemelding til forfatterne. Det er planlagt et eget forfatterseminar rundt påsketider 2019.
Forsidefoto: Natalia Y via Unsplash