På museumsmøtet 2023 i Stavanger skal seksjon for formidling og industri, kommunikasjon og anlegg kåre det museet som kan presentere et utfordrende, spennende og unikt prosjekt som være til inspirasjon for andre.
Har dere en utstilling, gjenstand, kulturminne eller et prosjekt som har møtt motbør og kritikk? Mange museer har opplevd at det kan være vanskelig å få bevilget nok penger til «stygge» kulturminner, andre har erfart at disse i lokalsamfunn og politikk ikke blir prioritert. Hvordan får vi formidlet verdien av disse kulturminnene? Har du et eksempel på hvordan opinionen har gått fra «riv driten» til at folk har omfavnet disse kulturminnene? Vi ønsker både gjennomførte prosjekter og planlagte prosjekter velkommen.
Kriterier
Prosjektet bør være innovativt, kreativt og spennende og i størst mulig grad få frem verdien av å ta vare på noe som i utgangspunktet kan se stygt ut, men ha en viktig betydning for samfunnet.
Prosjektet bør vekke ny interesse og gi inspirasjon til andre.
Send inn ditt forslag med en kort beskrivelse i tekst og bilder til: Erik Hennum-Bergsagel: erik.bergsagel@museumstavanger.no
Innen 17. mars 2023, merket MOT I MUSEET.
Prosessen
Representanter fra styret i Seksjon for industri, kommunikasjon og anlegg vil sammen med representanter fra styret i Seksjon for formidling nominere forslagene. De nominerte vil så bli presentert på NMFs hjemmeside og vil få anledning til å presentere sine prosjekter på årsmøtet i Stavanger.
Presentasjonsform på årsmøtet
Pecha Kucha, 6 min og 40 sekunder. 20 slides, 20 sekunder hver, sømløst forbundet med fortellingen
Mer info om Pecha Kucha finnes: Her
Kåringen vil skje ved hjelp av en fagjury og en «folkejury» der alle som deltar på årsmøtet har anledning til å stemme på det beste forslaget.
Vinneren vil få heder og ære og diplom – og naturligvis få en nærmere presentasjon av sin idé eller sitt prosjekt på NMFs hjemmesider.