Utlysningen «Innovative Cultural Exhibitions of Restored Objects Supported» er åpen frem til 3. mai. Prosjektet er et samarbeid med rumenske organisasjoner om restaurering og revitalisering av objekter og samlinger.
Romanias kultur- og kulturarvprogram er på 24,6 millioner euro. Midlene skal gå til restaurering og gjenbruk av kulturminner, til innovative utstillinger og til kultursamarbeid. Minst 30 % av den økonomiske bevilgningen for den nåværende utlysningen vil bli gitt til prosjekter implementert i partnerskap med enheter fra giverstatene. Det totale beløpet som er tildelt denne innkallingen er 1.285.000 eur. Bidragsbeløpet per prosjekt er mellom 50 000 eur og 130 000 eur, som representerer 100 % av de samlede støtteberettigede utgiftene til prosjektet. En del av midlene er satt av til prosjekter som skal forbedre situasjonen til landets rom-befolkning.
Hva som skal være kjernen i partnerskapet skal utarbeides i samarbeid med den rumenske organisasjonen. EØS-midlene til kultur- og kulturminner skal bidra til lokal og regional utvikling. Dette vil bety at det forventes at institusjonen som er prosjektansvarlig i Romania skal ha en økning i besøkstall samt opprette nye arbeidsplasser som et resultat av prosjektet.
Eksempler på aktiviteter som kan støttes:
• Restaurering av objekter og samlinger
• Forskning knyttet til restaurering av objekter
• Utstillinger av de restaurerte objektene med bruk av ny teknologi
• Opplæring
• Sette opp kulturtilbud/program basert på de restaurerte objektene
• Publisering av artikler og studier
• Aktiviteter knyttet til publikumsutvikling
Den norske organisasjonen må inngå en partnerskapsavtale med den rumenske som beskriver oppgave- og budsjettfordeling. På Riksantikvarens hjemmeside kan du finne tips om hva denne avtalen bør inneholde av informasjon.
De støtteberettigede prosjektpartnerne fra Romania er ikke-statlige organisasjoner, handelsselskaper, kooperative selskaper, offentlige kulturinstitusjoner, forskningsinstitusjoner samt utdanningsinstitusjoner. De støtteberettigede prosjektpartnerne fra donorstaten er offentlige eller private enheter, kommersiell eller ikke-kommersiell samt ikke-statlige organisasjoner, etablert som juridisk enhet i en av donorstatene.
Utlysningen av midler vil kunne bidra til å oppnå en forbedring av kulturarv, gjennom økt støtte til innovative kulturelle utstillinger av gjenopprettede gjenstander. I tillegg vil prosjektet være en pådriver for internasjonalt kulturelt samarbeid innenfor kulturarv.
Prosjektets varighet er mellom seks måneder og 24 måneder.
Innkallingen av forslag åpnes 4. februar 2019.
Fristen for innlevering av prosjekt er 3. mai 2019, klokken 23:59.
For mer informasjon, besøk prosjektets nettside her.
Forsidefoto: Rawpixel via Unsplash