Tidsskriftet Museum
Museum ønsker å være en sentral formidlingskanal for dette prosjektet – både for deltakerinstitusjonene og også (etter hvert) de unge kritikerne. Vi tror Unge kritikere har potensiale til å få fram nye stemmer, blikk og ideer som kan påvirke både Museums-Norge og det mer vidtrekkende, offentlige ordskiftet. Det vil vi bidra til som best vi kan.
Som museenes fagblad når vi ut til store deler av museumssektoren, og også utenfor, til folk som ikke jobber i/med museum, men interesserer seg for det likevel. Altså er vi i en god posisjon til å bidra til idéutvikling og erfaringsdeling i prosjektet. Vi ser for oss at vi vil fasilitere en pågående samtale mellom deltakerne gjennom å publisere intervjuer med dem og artikler der de presenterer sine delprosjekter nærmere.
På sikt er det et mål også å slippe til de unge selv. Vi ser fram til at vi kan publisere intervjuer med dem og kritikker eller andre tekster de selv har skrevet. Vi bidrar også gjerne med å føre samtalen ut av våre spalter, og vil gjerne være med på å arrangere debatter, seminarer eller annet om det vil bli aktuelt.
For å gjøre prosjektet godt kjent og forankret i sektoren vil vi samarbeide tett med de andre deltakerne i prosjektet. Vi vil også trekke inn andre relevante deler av vårt nettverk: Redaksjonsrådet (seks personer fra seks norske museer), våre faste skribenter og kritikere, kontakter i media og akademia. Vi har siden 2022 hatt en stor kritikksatsning, støttet av Fritt ord og Norges museumsforbund. Her samarbeider vi også med samarbeid med masterstudiet for kulturarv og museologi ved Universitetet i Oslo. Kanskje kan det være fruktbart å kople denne satsningen med «Unge kritikere»-prosjektet, for eksempel på et seminar eller annet arrangement.